ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ……

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ……

Δενδροίβανο και Καρκίνος

Το δενδρολιβανο μπορεί να βοηθήσει σε μια ολιστική θεραπεία κατα του καρκίνου. δεν θα θεραπεύσει τον καρκίνο, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλους χυμούς απο βότανα και θεραπείες, . Θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου. Σε όλες τις φορές το δεντρολίβανο είχε μια μακρά ιστορία της χρήσης, τόσο ως καρύκευμα και ως μια φυσική θεραπεία κατά πολλών διαταραχών της υγείας. Σε κάποια έρευνα το δεντρολίβανο μπορει να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

Ιστορική Φαρμακευτικών ΧρήσηςΤο δενδρολιβανο δεν χρησιμοποιείτο μόνο για το άρωμα στα σαπούνια και άλλα καλλυντικά, αλλά και παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τη μνήμη, την ανακούφιση του πόνου των μυών και στους σπασμόυς την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, και για να υποστηρίξει το κυκλοφορικό και το νευρικό σύστημα. Σαν εκχύλισμα έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει την ικανότητα να αδρανοποιήσει τις τοξίνες και στη συνέχεια να εξαλείψει στο συκώτι σας να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της γήρανσης στο δέρμα σας.

Δεντρολίβανο ελαιο για πρώτη φορά εξάγεται το 14ο αιώνα, μετά την οποία χρησιμοποιήθηκε για να κάνουν στην Βασίλισσα της Ουγγαρίας ένα πολύ δημοφιλές καλλυντικο Τον 16ο και 17ο αιώνα, το δενδρολίβανο έγινε δημοφιλής ως χωνευτικό Πρόσφατα, καθώς η σύγχρονη έρευνα επικεντρώνεται στην ευεργετική ενεργά συστατικά του δεντρολίβανου

Οφέλη για την υγεία

Περιέχει ουσίες οι οποίες είναι χρήσιμες για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αύξηση της κυκλοφορίας, και την βελτίωση της πέψης. μπορεί να τονώσει το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για τη νευραλγία, σπασμούς, πληγές, έκζεμα, ρευματισμούς και την κατάθλιψη. Ως αντισπασμωδικό βότανο, δενδρολίβανο χρησιμοποιείται για να αυξήσει την παραγωγή ούρων. Ηρεμεί τα νεύρα, χαλαρώνει τους μυς, ανακουφίζει τον πόνο, και μειώνει την ένταση και το άγχος σε όλο το σώμα.
Περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων άσθματος. Επιπλέον, το δεντρολίβανο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και τον εγκέφαλο, και τη βελτίωση της συγκέντρωσης.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κατά συνέπεια, στην κατανάλωση. επιτρέπει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να είναι πιο ισχυρο και ενεργό. εμποδίζει την ανάπτυξη των μολυσματικών παραγόντων, τόσο, εσωτερικά και εξωτερικά. Έτσι, μπορεί κανείς να πει ότι το δεντρολίβανο είναι ακόμα καλό για να αποτρέψει το περίφημο κοινό κρυολόγημα. έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες. Όταν προστεθεί στο νερό του μπάνιου, το δεντρολίβανο, θα βοηθήσει τις πληγές να επουλώνονται με φυσικό τρόπο και την πρόληψη της πιθανότητας μιας μόλυνσης.

Δενδρολίβανο κατά του καρκίνου

Η χημική δομή περιλαμβάνει συστατικά φαινολικών (rosmarinic, χλωρογενικό, και καφεϊκό οξέα) και φλαβονοειδή (που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά). Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βοτάνου εξηγείται από την παρουσία του τερπενοειδή (rosmarinic και ursolic οξέα, rosmanol, και carnosol). Ursolic οξύ λέγεται ότι έχει αντι-καρκινικών ιδιότητες.
Μία από τις κύριες δράσεις του δεντρολίβανου στο σώμα μπλοκάρει τη διαδικασία των καρκινογόνων δέσμευση από τα κυτταρικά DNA, καθιστώντας τα κύτταρα αυτα μεταλλάσσονται.
Η δύναμη του δεντρολίβανου για τη μείωση της φλεγμονής είναι επίσης χρήσιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το θέμα είναι ότι η φλεγμονή συνδέεται με την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου. Τα υποπροϊόντα είναι, στην πραγματικότητα, οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες στις βλάβες στο DNA και μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ανάπτυξη καρκίνου. λέγεται ότι μειώνει την παραγωγή και την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου. Αυτή η θεωρία αποδεικνύεται από αρκετές μελέτες σε ποντίκια.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το δεντρολίβανο μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο. Τα δύο συστατικά του δεντρολίβανου και συγκεκριμένα το καφεϊκό οξύ και rosemarinic οξύ είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων του σώματος από τη ζημιά από τις ελεύθερες ρίζες. Θα αποτοξινώσει υλικά που εχουν δρομολογήσει μια διαδικασία καρκίνο του μαστού.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί εδώ ότι οι επιστήμονες ισχυρίζονται, αναφερόμενος στη διεξαγωγή των δοκιμών, καταπολεμει τον καρκίνο όταν χρησιμοποιείται ως ολόκληρο το φυτό και όχι ως αποσπάσταγμα από ορισμένα στοιχεία ή ορισμένα μέρη του φυτού.
Δεντρολίβανο λαδι θεωρείται ότι είναι ένα αιθέριο έλαιο. έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, στο εργαστήριο, το δεντρολίβανο ελαιο φαίνεται να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες (θανάτωνει ορισμένα βακτήρια και μύκητες σε δοκιμαστικούς σωλήνες). Δεν είναι γνωστό εάν το δεντρολίβανο, θα έχουν την ίδια επίδραση στον άνθρωπο.
Δεντρολίβανο λαδι έχει γίνει σημαντικό για μας λόγω των διαφόρων οφέλων για την υγεία μας συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών, την τόνωση της πνευματικής δραστηριότητας, ανακουφίζει τα αναπνευστικά προβλήματα και να μειώσουν τον πόνο. Δεντρολίβανο πετρελαίου είναι αποτελεσματικο για την ψυχική κούραση, τα προβλήματα κυκλοφορίας, ανακούφιση από τον πόνο για το μυϊκό σύστημα, αποσυμφορεί το αναπνευστικό σύστημα και είναι το δέρμα και τα μαλλιά λαμπερα
Από το αναπνευστικό σύστημα, το δεντρολίβανο είναι αποτελεσματικό για το άσθμα, βρογχίτιδα, καταρροή, κόλπων και κοκίτη.

Δοσολογία

Παιδιά

Επειδή δεντρολίβανο δεν έχει μελετηθεί σε παιδιά, δεν συνιστάται για ιατρική χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών. είναι ασφαλή για κατανάλωση ως καρύκευμα σε τρόφιμα, όμως.

Ενηλίκων

Παρακάτω είναι οι συνιστώμενες δόσεις των ενηλίκων για δεντρολίβανο. Συνολική ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 με 6 γραμμάρια αποξηραμένων βοτάνων. Μην πάρετε το δεντρολίβανο λαδι από το στόμα.
Τσάι Απότομες 6 g ξηρό βότανο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό? στέλεχος και δροσερό. . Χωρίστε σε 3 φλιτζάνια και ποτό κατά τη διάρκεια μιας ημέρας Βάμμα (1:5) 2 με 4 mL τρεις φορές την ημέρα απόσπασμα Fluid (1:1 σε 45% αλκοόλης) 1 – 2 mL τρεις φορές την ημέρα
Τοπικά, το δεντρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξής. Αιθέριο έλαιο (6 – 10%) : 2 σταγόνες ημιστερεά ή υγρή σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι βάσης. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και δεν ισχύουν για μια ανοικτή πληγή. Αφέψημα (για το μπάνιο) : Τοποθετήστε 50 g βότανο σε 1 λίτρο νερό, βράσουν, τότε ας σταθεί για 30 λεπτά. Προσθήκη στο νερό του μπάνιου.

Προφυλάξεις

θεωρείται γενικά ασφαλες όταν ληφθει σε συνιστώμενες δόσεις. Ωστόσο, υπήρξαν περιστασιακές αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις. Μεγάλες ποσότητες φύλλα δενδρολίβανου, λόγω των πτητικών του περιεχομένου από το ελαιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, που περιλαμβάνουν εμετό, σπασμούς, κώμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πνευμονικό οίδημα (υγρό στους πνεύμονες).
Επειδή υψηλότερες δόσεις του δεντρολίβανου μπορεί να προκαλέσει αποβολή, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες δεν πρέπει να πάρουν το δεντρολίβανο ως συμπλήρωμα. είναι ασφαλή για κατανάλωση ως καρύκευμα σε τρόφιμα, όμως. Οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση, έλκος, νόσος του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα δεν πρέπει να λαμβάνουν δεντρολίβανο.

Δεντρολίβανο λαδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι ακατάλληλο για άτομα με επιληψία ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Greek National Pride

έγκυρη, αμερόληπτη ενημέρωση

olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

organicgojigreece

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΚΟΤΖΙ ΑΓΡΙΝΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: